Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten za firmu Komop i kako se radi o školskom primjeru korupcije, a gradonačelnik me doslovno ignorira...ili barem nastoji ignorirati!

podzemni spremnici tvrtke Komop u Masarykovoj ulici
Autor: Zagreb24

Kažem nastoji, jer odlučio sam do zadnjeg atoma snaga ispratiti ovu aferu tešku više milijuna eura koja će nepovratno (kako moralno, tako i funkcionalno) zakucati voljeni Zagreb u debilitet "promjena" koje su, u odnosu na Bandistan, promjene samo po pitanju glavnog Kochmeistera (po naški: kuhara)!

Odmah nakon dovršetka prvog natječaja javno sam prokazao bizarnu činjenicu kako se u moru ponuđača na vrijedan natječaj prijavila samo jedna jedina firma, a sve sam odmah nakon toga prijavio nadležnim državnim institucijama.

Od onda do danas gradonačelnik je pokušao eskivirati kaznenu inkriminaciju vrlo amaterskim spinovima...

Ali sada je sam sebe doveo do točke "biti ili ne biti" jer će u četvrtak (13.07.) zagrebačka skupština odlučivati o ugovoru za podzemne spremnike i (u slučaju da izglasa sklapanje koruptivnog ugovora) osigurat će gradonačelniku Tomaševiću višegodišnji društveni smještaj! 

Ironija sudbine je tako valjda htjela da sam odluči o svojoj sudbini i u konačnici potvrdi ono što ja govorim od (skoro) samog početka: da je on ništa drugo nego mlađa verzija svog prethodnika, koruptor nasljednik!

Kratka kronologija i podsjetnik na brojne detalje

Krajem rujna prošle godine, odmah nakon dovršetka prvog natječaja za podzemne spremnike (dok je na pressici gradonačelnik još uvijek obmanjivao javnost o tome kako je natječaj u tijeku i "samo što nije gotov") prvi sam objavio kako je nevjerojatno da se na natječaj vrijedan 2 milijuna eura javila samo jedna tvrtka!

Ubrzo sam nadopunio tekst s ključnim tehničkim detaljem kojim se u natječaju pogodovalo pobjedniku, tvrtki Komop:

"Vozilo posjeduje hidrauličnu ruku (kran) potrebne nosivosti i raspona dizajna sa dvije ugrađene paralelne kuke (prema normi: HRN EN 13071-3:2011 ili jednakovrijednoj). Kuke sa dizalice se pričvršćuju na mehanizam za otvaranje spremnika - dvije paralelne metalne omče pozicionirane na gornjem dijelu spremnika (kupoli za ubacivanje otpada)."

Dakle, jasno je predviđena izvlačna tehnologija koju posjeduje samo jedan jedini proizvod, onaj tvrtke Komop!

Ubrzo sam proveo istraživanje u Splitu i saznao kako se gradonačelnik Puljak odlučio na polu-podzemne spremnike kojima je osigurao 3 puta veću zapremninu za 1/3 manje novca (u odnosu na Tomaševića)!

Nisam popuštao i nisam odustajao, poslao sam gradonačelniku brojne mailove, a poslao sam mu i otvoreno pismo u kojem sam ga prozvao zbog nedovršetka pilot projekta radi odabira najfunkcionalnijeg i najpovoljnijeg rješenja, a zatim što se fokusirao isključivo na podzemne spremnike (ne i na polu-podzemne koji su i kvalitativno i ekonomski bolje rješenje) te na koncu zato što je među ponuđačima podzemnih spremnika isključio Komopovu konkurenciju putem "naštelanog" natječaja (op.a. ranije navedena izvlačna tehnika u tehničkoj dokumentaciji).

Krajem studenog natječaj je bio poništen jer (navodno) nije postojao certifikat! ;-) Od kud uopće u natječajnoj dokumentaciji nekakav certifikat koji nitko ne posjeduje ?!?!

Također, poslao sam mail gradonačelniku u kojem sam ga iznova podsjetio na nedovršetak pilot projekta!

Nakon što je natječaj poništen poslao sam mail gradonačelniku i pohvalio ga što je poništio natječaj za podzemne spremnike jer je to bilo jedino moguće!

Istaknuo sam nadu da neće samo ukloniti "certifikat" iz sljedeće natječajne dokumentacije jer bi time firmi Komop omogućio da se ekskluzivno natječe, ali ovog puta bez ikakvih smetnji te kako bi to dodatno produbilo kazneno-pravne indikacije. Naglasio sam da natječaj treba biti otvoren za sve ponuđače i da na natječaju treba pobjediti doista najbolja opcija za Zagreb, a ne ono što on subjektivno cijeni kao najbolje.

Iznova sam ga podsjetio na nedovršeni pilot projekt!

I što se dogodilo?! Gradonačelnik je bez pardona samo uklonio riječ "certifikat" iz prethodnog natječaja!

Kako bi "pokazao" (vjerojatno i "dokazao") da je on pošteni gradonačelnik, Tomašević je nastavio s pilot projektom, ali i tu su iskrsnuli problemi jer su radnici na Kaptolu naišli na nepoznatu podzemnu instalaciju!

U tom članku sam prokazao kako čitav projekt vodi osoba koja u sklopu Holdinga (ZG ceste) djeluje potpuno ilegalno, a nakon cijelog niza mojih objava dotični je konačno protjeran iz Holdinga...Bogu hvala! 

U nastavku nastojanja gradonačelnika da "pokaže" (čitaj: "dokaže") kako je ispravan i zakonit, Tomašević je u natječaj uključio još jednog ponuditelja (op.a. valjda po logici ako su dvojica nije "naštelan" natječaj, iako odbija shvatiti da ih je moglo biti i milijun ukoliko dokumentacija pogoduje samo jednom natjecatelju).

Dodatno, taj drugi natjecatelj (op.a. Kova) u svojim referencama i dokumentaciji uopće nije ponudio ništa što bi se odnosilo na podzemne spremnike! :-)))))

Naša kontejnerska saga bliži se svom epilogu...

@zagreb24.info

Pražnjenje podzemnog spremnika u Masarykovoj! Ovo je Tomašević kupio za 2 milijuna eura za iovako premorene djelatnike Čistoće! Bit će ih 50 komada!!!

♬ original sound - Zagreb24.info

Potpuno "nepredvidivo" na novom natječaju je pobijedio Komop

Naravno da sam sarkastičan! Pa u brojnim člancima sam nudio javnu okladu kako će pobijediti Komop! Apsolutno nitko drugi na čitavom svijetu nije mogao pobijediti kad je tehnička dokumentacija u natječaju formulirana tako da samo i jedino Komop može pobijediti jer ne postoji niti jedan drugi proizvod na čitavom svijetu koji odgovara toj dokumentaciji i koji može udovoljiti takvim uvjetima!

Kova (kao drugi "pobjednik") je tu samo da zamagli korupciju, on neće raditi niti nuditi ništa, točnije, dio ugovora koji se odnosi na tu firmu jednostavno se "neće konzumirati" jer ta firma u sklopu ovog ugovora nema apsolutno ništa za ponuditi! No fora je providna i bit će sretan ako se izvuče s pozicijom "svjedoka pokajnika"! ;-)

Uostalom, sam gradonačelnik je palamudio da može biti samo jedan proizvođač odnosno proizvod (op.a. pogledajte video pri kraju članka)! ;-)

U međuvremenu je draftiran ugovor, a u četvrtak (13.7.) će zastupnici gradske skupštine glasovati o tom ugovoru!

Ukoliko prijedlog gradonačelnika bude prihvaćen (op.a. izglasan u skupštini), bit će zaokruženo (izmađu ostalih) kazneno djelo pogodovanja što će našem gradonačelniku osigurati višegodišnju zatvorsku kaznu!

Ukoliko se ugovor s Komopom iz nekog razloga "ne konzumira" kazneno djelo pogodovanja bit će prekvalificirano u pokušaj! Dakle, svejedno mu je zajamčena robija! ;-)

I dalje ne postoje lokacije za podzemne spremnike!

Gradonačelnik je još u listopadu prošle godine uklonio ljudima kante za otpad u centru i izmaltretirao pola svijeta s plavim vrećicama, tipiziranim boksevima i podzemnim spremnicima, a do dana današnjeg nije riješio precizne lokacije za postavljanje čak 50 setova podzemnih spremnika!

Čak su natjecatelji u natječajnoj dokumentaciji "priupitali" koje su točne lokacije za podzemne spremnike radi logističkih procjena i priprema, a odgovor je bio: "Planira se ugradnja u najužem centru grada Zagreba (Donji grad i Gornji grad). Detaljne lokacije određuje Grad Zagreb."

Ja vam ponavljam, nemaju oni pojma gdje će uopće te sve spremnike smjestiti !!! :-)))))

Apeliram na zastupnike skupštine da ne podrže korupciju!

Većinu u skupštini ima (ne)Možemo i par SDP-ovca...jedino oni mogu spriječiti kriminal i gradonačelnikovo robijanje tako da ne glasuju za ovaj kriminalni i koruptivni prijedlog!

Apeliram da se zastupnici vode savješću i da glasuju protiv!

Ako prijedlog bude izglasan, moja moralna, građanska i zakonska dužnost je posjetiti USKOK, napričati se s gospodom zamjenicima ravnateljice i gradonačelniku zajamčiti višegodišnju društvenu skrb!

PEĐICE, BUDI OZBILJAN, NEMOJ GLASOVATI ZA KORUPCIJU, NEMAŠ NIŠTA OD TOGA, SAMO SRAMOTU !!!

Pogledajte gradonačelnikovu izjavu:

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Eh da nisam prije mjesec dana pisao o tome kako je snimanje građana dok ...

Back to Top