Zbog nedovoljnog interesa javnosti i izuzetno slabe interakcije pratitelja, ove stranice su prebačene u arhivski format
i više se neće ažurirati niti nadopunjavati novim sadržajem!

NOVOSTI: Zbog osobitih inzistiranja magistra Željka Renića, inače pomoćnika pročelnika za komunalno i prometno redarstvo u Zagrebu, odlučili smo iznova krenuti s radom, a novi portal će uz zagrebačke teme uključivati i teme iz Zagrebačke županije.

Uskoro na Zagreb24.hr

O nemaru i neradu glavnog Državnog inspektora Andrije Mikulića već sam pisao, no takve stvari ne škodi ponavljati. Ovog puta me je dopunila saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto koja ga je prijavila DORH-u.

Karolina Vidović Krišto i Andrija Mikulić
Izvor: Sabor.hr // Vidović Krišto FB

Do nje je došlo anonimno pismo kojeg su navodno usuglasila 43 djelatnika Državnog inspektorata i u kojem se navode brojne nepravilnosti iza kojih, prema navodima u predstavi, stoje Andrija Mikulić i njegov zamjenik Ivan Samac.

Odvjetnici su mi strogo zabranili iznošenje detalja tog pisma, no mogu istaknuti navode zastupnice Vidović Krišto koja je svoju prijavu javno objavila na svom Facebook profilu.

Zastupnica u svojoj prijavi ističe kako su u predstavci djelatnika navedeni točni iznosi i detaljni opisi nepravilnosti koje se navedenima stavljaju na teret.

Nadalje ističe kako DIRH ima presudnu važnost za svakodnevni život svih nas te da je dužan utvrđivati činjenice i spriječavati sve oblike kršenja zakona!

Ističe i kako DIRH mora štititi hrvatsku državnu imovinu, odnosno imovinu hrvatskih građana!

Zastupnica je od glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražila žurnu provjeru navodnih nezakonitosti u Državnom inspektoratu.

Vrijedi ponoviti nezakonitosti o kojima sam pisao

Još u prosincu sam pisao glavnom inspektoru Mikuliću kako su od postojećih 10 zagrebačkih reciklažnih dvorišta u upotrebi samo 4 uredno i propisno upisani očevidnik, 1 je nezakonito upisano i naknadno legalizirano, a čak 5 i dalje nemaju riješene papire od kojih 1 uopće nije niti upisano u očevidnik !!!

U tom pismu iznio sam cijeli niz detalja i dokaza, a dokazi su javni dokumenti koje sam pribavio od ureda gradonačelnika pa su moje tvrdnje time nesporne.

Nikad na svoje pismo i prijave nepravilnosti nisam dobio odgovor!

Naravno, odgovor nisam dobio zato jer se takvo stanje reciklažnih dvorišta razvija od 2016. godine kada je Mikulić bio HDZ-ov predsjednik gradske skupštine i kada mu je zadatak bio "partnerski podržavati" tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića, što je nastavio činiti i na čelu DIRH-a od 2019. godine nadalje.

Podržavanje gradonačelnikovih nezakonitosti propuštanjem postupanja jednostavno je "prenio" na aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Dokaz tome je da je stanje nepromijenjeno te da navedena reciklažna dvorišta nisu rješenjem inspektorata zatvorena! Pa čak ni nakon mog otvorenog pisma s jasnim ukazom! 

A da glavni inspektor Mikulić nema osjećaj odgovornosti potvrđuje i incident s plavim vrećicama za miješani komunalni otpad!

Naime, po mojoj prijavi nezakonitih deklaracija plavih vrećica DIRH je ustanovio da sam u pravu i da nepravilnosti postoje, a zatim je u istom rješenju potpuno lažno i nezakonito utvrđeno kako su nepravilnosti u postupku otklonjene!

Naravno da nepravilnosti nisu otklonjene, deklaracije su identično nezakonite, ali glavni inspektor Mikulić nije "gubio sna" oko toga čak ni nakon mog otvorenog pisma i prozivke za navedeno.

To je eklatantan dokaz apsolutnog nerada i nemara glavnog inspektora te nečasnog i nezakonitog postupanja DIRH-a uopće!

Zastupnica Vidović Krišto uputila prijedlog razrješenja inspektora Mikulića

Kao najoštrija kritičarka glavnog inspektora Mikulića zastupnica Vidović Krišto uputila je prijedlog njegovog razrješenja s te važne funkcije!

Naravno, AP je njene ukaze smatrao beznačajnim i "spasio" inspektora Mikulića čime je pokazao i dokazao kako mu je od zakonitosti i sigurnosti građana važniji njegov HDZ-ovski kadar i politička moć koju trenutno ima.

A važniji mu je i njegov "tihi" partner gradonačelnik Tomašević kojeg će štititi preko svake mjere.

Uskoro su izbori i valja se prisjetiti kako su mnogi postupci HDZ-ovih "igrača" poput glavnog inspektora Mikulića uzroci mnogih naših muka i briga te kako je njegov šef AP stavio takvog nemarnika ispred interesa i sigurnosti svih nas!

Pamti pa vrati, kaže stara narodna... ;-)

Pogledajte video:

Imate informacije o ovoj temi? Uočili ste grešku? Kontaktirajte nas
Podržite nas i podijelite ovaj članak:

Brzi kontakt

Najnovije

Neven Brnjas, najpoznatiji ZET-ov zviždač i jedan od najpoznatijih domaćih ...

Uzeo sam simboliku Shakespeareovog trgovca koji u tom remekdjelu kao ...

Skoro godinu dana ističem kako je natječaj za podzemne spremnike namješten ...

Back to Top